Missie O

paperback/ gebrocheerd: € 15.99

ISBN: 978-94-92228-73-4, 182 blz., May 2016
Formaat: 22.0 (h) x 16.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

‘Toen ik daar op die hooizolder verborgen zat, gebeurde in Geleen iets afschuwelijks! De leden van het verzet hoorden een legertruck stoppen op het plein in het dorp. Meester Frans, de groenteboer en de mijnwerker liepen er snel naar toe, niet samen, dat viel natuurlijk te veel op. Daar zagen ze een heleboel soldaten uit de truck springen, ze marcheerden in snel tempo over het marktplein.
Ik heb dit allemaal gehoord toen ik na de oorlog terug kwam. Meester Frans vertelde me dit. De soldaten wisten precies waar ze naar toe moesten, ze gingen in een straf tempo direct naar de straat waar we woonden. Volgens de meester bonkten ze op de deur en sloegen hard op het raam “AUFMACHEN” (openmaken)!
Ze pakten mijn moeder met geweld bij haar arm. “Wo Sind die Mädchen?” (waar zijn de meisjes?). De schoolmeester stond van achter een boom naar binnen te kijken, hij hoorde de soldaat tegen mijn moeder schreeuwen.’
Rens Thijs Mandy en Daphne gaan na een hulpverzoek via internet op zoek naar de antieke klok die vroeger bij Oma Lea in huis stond. In de oorlog is deze buitgemaakt door de Duitsers.

Lees in dit boek het spannende verhaal van de vier kinderen in Duitsland en leef mee met het adembenemende verhaal van Oma Lea over haar vlucht als Joods meisje uit het onveilige Nederland.OVER DE SCHRIJFSTER:Christel Rekko (1973), is moeder van drie levendige schoolgaande jongens! Ze heeft al sinds haar kinderjaren een levendige fantasie en ziet de dingen dan ook echt voor zich gebeuren. Nu is het tijd om dit met jullie te delen.

Haar mooiste wens is vrede op aarde en laat iedereen zijn wie hij is op welke manier dan ook. Met dit boek hoopt ze

de jeugd te motiveren wat verdraagzamer naar elkaar te zijn. Niemand wordt tenslotte slecht geboren!

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.