Hoe de olifant een giraffe werd

Kai Henninger

Hoe de olifant een giraffe werd

spiraal: € 9.95

ISBN: 978-90-77675-02-1, geïllustreerd, 16 blz., June 2004
Formaat: 21.7 (h) x 29.7 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 367 gram.

Uitgever: die blauwe GiRAFFE

oorspronkelijke titel: Wie der Elefant eine Giraffe wurde

co-auteur: Margot van Aanholt

illustrator: Daniela Henninger

vertaald door: Margot van Aanholt

trefwoorden: spelen met taal, eigenschappen, identiteit, olifant, giraffe, creativiteit

Lezen, neerzetten, ophangen en zelf doen...

Dit boek is geen boek in de traditionele zin van het woord.
Jarenlange observatie van het leesgedrag van kinderen
heeft tot deze vorm en inhoud geleid.

Een paar voorbeelden:

Veel kinderen lezen graag languit, op hun buik. Of met de handen onder het hoofd. Daarbij zetten ze vaak het boek rechtop voor zich neer. DAT KAN MET DIT BOEK. Het is gemaakt van 350 grams papier en blijft dus staan.

Veel kinderen willen een mooie illustratie graag langer bekijken. Of er af en toe een blik op werpen. DAT KAN MET DIT BOEK. Het kan opgehangen of neergezet worden.

Veel kinderen houden van tekeningen waar veel op te zien is en waar creativiteit en humor in verstopt zitten. Die kinderen genieten ervan steeds iets nieuws te ontdekken. DAT KAN MET DIT BOEK.

Veel kinderen zoeken informatie en verzamelen feitenkennis. Ze willen leren zonder dat het er duimendik bovenop ligt. DAT KAN MET DIT BOEK. Er is een informatief deel opgenomen.

Veel kinderen vinden het heerlijk als hun eigen fantasie gestimuleerd wordt. Die grijpen na het lezen graag naar schrijf- of tekenmaterialen im zelf aan de slag te gaan. DAT KAN MET DIT BOEK. In he boek is de mogelijkheid opgenomen zélf een boek te maken of ansichtkaarten te ontwerpen en versturen.

Veel ouders zoeken naar boeken om voor te lezen waar ze ook zelf van kunnen genieten. DAT KAN MET DIT BOEK.
Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 à 4 jaar en zeker ook om zelf te lezen en creatief te worden tot ongeveer ... jaar. Veel volwassenen worden ook geinspireerd voor kinderen een eigen verhaal te schrijven en illustreren!

Redenen te over voor mij dus, om voor dit concept te kiezen!

De gevlekte dunbeen-langhals-wipneus-olifant en de grijze grootoor-slagtand-slurf-giraffe leven tevreden in Afrika. Alleen de lengte van hun namen levert een probleem op. Het is nogal onhandig op het naamplaatje bij de deur en veel te lang om op een envelop te schrijven. Gelukkig is er voor ieder probleem wel een oplossing te vinden...

Meer teksten en voorbeelden:

Inspiratie op de bedrand...Papa, vertel nog eens van de olifant, die een giraffe werd! Dat hoorde Kai... lees de hele tekstEen giraffe met een slurf???De gevlekte dunbeen-langhals-wipneus-olifant en de grijze grootoor-slagtand-slurf-giraffe... lees de hele tekstIn Afrika...... leefde eens de grijze grootoor-slagtand-slirf-giraffe. Ze was enorm sterk.... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Een boek dat je kunt ophangen (en neerzetten)...
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.