Eindmorene

Jac Vroemen

Eindmorene

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-77408-34-6, 144 blz., March 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: A3 Boeken

trefwoorden: burn-out, verkilling maatschappij, opwarming aarde, natuur, verhalen vertellen

beschrijving

Over de opwarming van de aarde en de verkilling van de maatschappij schreef verteller Jac Vroemen deze novelle. Ergens in Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug bevindt zich een geheime school. Slachtoffers van overexposure (een nieuwe vorm van burn-out) hebben er hun toevlucht gezocht. Door onderlinge gesprekken groeit langzaam het besef wat er nodig is om te genezen. In het bos woont een stille man die verhalen vertelt. Iemand met levenswijsheid, maar ook met zijn eigen schaduwkant. Tussen hem en enkele personages is een spanning voelbaar die duidt op eerder contact, mogelijk uit een vorig leven. Welke macht heeft hij over de onderwijsinspecteur? Zal deze uiteindelijk bijdraaien en die school voor het leven erkennen?

Vroemen studeerde culturele antropologie en was docent aan de Utrechtse School voor Journalistiek. Eerder schreef hij ‘Ode aan de olifant’ over het eigen leven als primaire bron voor vertellen.

Meer teksten en voorbeelden:

Een eigentijdse ElckerlijcJac Vroemen vertelt als moderne middeleeuwer een eigentijdse geseculariseerde... lees de hele tekstEen verhaal vol verhalenIn dit verhaal zijn ontelbaar kleinere verhalen op meesterlijke wijze verweven.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.