Het Verhaal van Koos

Lidy Bügel

Het Verhaal van Koos

paperback/ gebrocheerd: € 11.95

ISBN: 978-90-78092-02-5, geïllustreerd, 96 blz., May 2016
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 136 gram.

editie: 2de herziene druk

Het Verhaal van Koos

Koos Oeberius Kapteijn (1926-2006) was een leerling van Pema Wangyal Rinpoche en heeft samen met Lidy Bügel in 1991 het boeddhistisch Retraitecentrum Us Thús opgericht.

Over zijn leven is een klein boekje verschenen. Niet omdat hij zo bijzonder was, nee, veel meer omdat hij 'zoals iedereen was'. Zoekend, struikelend, obstakels tegenkomend, obstakels creërend, zo nu en dan de weg volslagen kwijt dan weer denken dat hij hét gevonden had. Gaan onze levens ook niet vaak zo?
Waarom dan opgeschreven?
Allereerst omdat het zijn wens was. Hij wilde zijn levensverhaal graag aan anderen aanbieden, ten voorbeeld stellen, zodat een ander er mogelijk iets aan zou kunnen hebben om bepaalde zaken in zijn of haar leven te kunnen ontdekken. En ten tweede omdat Koos zijn leven, in boeddhistische zin, heeft volbracht. Wat wil zeggen dat hij na zijn overlijden drie dagen in meditatie (tukdam) is gebleven. Dat was en is voor iedereen die hem kenden via Us Thús of anderszins een enorme inspiratie. Zo van, 'Ja, als Koos het kan, dan kunnen wij het ook.' Vooral omdat hij zo gewoon was. Hij was niet een herkende reïncarnatie van die of die, hij was niet vanaf zeer jonge leeftijd naar een klooster gestuurd. Hij was een man waar je ontzettend mee kon lachen, maar waar je ook vreselijk mee kon botsen. Met ieder lek en gebrek dat ook wij bezitten.

Met een nawoord van Pema Wangyal Rinpoche

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.