Wolk

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-76270-82-1, 154 blz., November 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Serena Libri

vertaald door: Patty Krone; Yond Boeke

beschrijving

Maria Salviati is 72 jaar en gepensioneerd lerares. Zij zit op een bankje voor haar oude huis en denkt terug. Haar verleden vervaagt, maar de herinneringen aan haar man en haar zoon blijven helder. Haar man Augusto, de ongrijpbare tovenaar, die kinderfeestjes opvrolijkte en als een wolk door het leven schoof. Je had niet veel aan hem maar Maria stelde geen eisen, ze hield van hem. Hij loste op, hij verdween in het niets.

En haar dromerige zoon Pietro, die zich verloor in een doctrinair communisme. Bloemen op het balkon waren al een teken van verwerpelijk burgerlijk individualisme. Zijn conflicten met fascisten lopen uit de hand. Ten slotte gaat het helemaal mis: het einde van het gezin van Maria Salviati.

Marco Lodoli (Rome, 1956) is docent Italiaans, journalist voor onder andere La Repubblica en schrijver. In 1978 debuteert hij met de poëziebundel Un uomo innocuo. In 1986 volgt zijn eerste roman, Diario di un millennio che fugge, waarvoor hij de Premio Mondello krijgt. Er volgen nog vele romans en verhalen, scherpe beschrijvingen van Italiaanse gedachten en dromen, en van het echec daarvan. De korte roman Wolk (Vapore) is van 2013.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.