De 20 meest bizarre moorden

waargebeurd, schokkend en verbazingwekkend

James Marrison

De 20 meest bizarre moorden

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8975-711-1, 220 blz., May 2016
Formaat: 21.4 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 324 gram.

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

De verhalen van James Marrison variëren van bekende moordzaken tot bijna vergeten misdaden die hij opdiepte uit honderden politiedossiers. Marrison reisde hiervoor de hele wereld over om met deskundigen te praten.

Historicus/journalist James Marrison verzamelde de meest bizarre en vreemde moorden ter wereld.

Zo pikte de Spaanse Enriqueta Marti in Barcelona kinderen van straat op, doodde hen en kookte van hun overblijfselen 'een anti-verouderingsdrank'. Tot haar klantenkring behoorden bejaarde miljonairs. Ze liep tegen de lamp toen bij haar thuis twee vermiste kinderen werden gevonden.

Een ander hoofdstuk betreft de Californiër Randy Kraft, beter bekend als de 'Scorecard Killer'. Deze briljante computerprogrammeur werd tijdens een routine wegcontrole aangehouden. Op de passagiersstoel vervoerde hij een lijk. Na zijn arrestatie bleek dat Kraft in 10 jaar zo'n 150 slachtoffers maakte. Hij begroef hun in stukken gesneden lichamen langs de snelweg.

De moorden die James Marrison beschrijft hebben allemaal een ding met elkaar gemeen - een unieke, bizarre draai. De verzamelde dossiers tonen keer op keer aan dat onze alledaagse werkelijkheid gruwelijker is dan de vreemdste fantasie.

Een lezer schreef: 'Dit boek verdient 5 sterren. Het is huiveringwekkend in haar details. Marrison geeft een scherpe analyse. Ik kan het alle lezers van true crime zeer aanbevelen!'

De Britse historicus James Marrison specialiseerde zich in criminologische geschiedenis en forensisch onderzoek. Hij werkt als misdaadjournalist en schrijft een veelgelezen column: The Murder File.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.