Wandelen in Västernorrland

Medelpad en Angermanland, inclusief de Hoge Kust

Paul van BodengravenMarco Barten

Wandelen in Västernorrland

spiraal: € 15.95

ISBN: 978-90-78194-06-4, geïllustreerd, 106 blz., January 2011
Formaat: 18.0 (h) x 16.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

De beste gids voor Vasternorrland, Zweden

Gids met 21 rondwandelingen in de Noord-Zweedse provincie Västernorrland (Medelpad, Angermanland, Hoge Kust).

Toegangspoort tot Zweeds Lapland, zo mag je de Zweedse provincie Västernorrland gerust noemen. Het ligt aan de rand van Europa’s laatste wildernis; aan de noordkant begint Lapland, aan de westkant ligt Jämtland met de bergrug die Zweden scheidt van Noorwegen. Hier kwamen de Zweedse ‘kolonisten’, die steeds verder noordwaarts trokken, voor het eerst in contact met de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland. Hier vind je nog steeds sporen van hun eeuwenoude cultuur. Tot op de dag van vandaag komen de kuddes rendieren uit Lapland hier ’s winters naartoe, op zoek naar voedsel.

Västernorrland is een kruising van al het goede en mooie dat Midden- en Noord-Zweden te bieden hebben. Uitgestrekte natuur, waar je uren doorheen kunt lopen zonder een mens tegen te komen. Bossen en veengebieden waar je ineens oog in oog kunt staan met een eland. Kristalheldere meren waar je zo in zou willen springen. Machtige rivieren die van west naar oost door het landschap snijden.

Maar ook gezellige steden en dorpjes, met mooie, houten huizen. Goed onderhouden boerderijen, waar de tijd lijkt stil te staan. Een goede infrastructuur die het mogelijk maakt om ook de meer afgelegen hoeken van de provincie te bezoeken. En een wonderschone kustlijn, die in 2000 door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. In de ijstijd is het land hier omlaag gedrukt en daarna weer opgeveerd. Daardoor is hier door de eeuwen heen een grillig en glooiend landschap ontstaan, dat je nergens anders ter wereld zult vinden. En nog steeds stijgt de kust zo’n 8 mm per jaar.

Wandelen in Västernorrland is een fantastische manier om de rust en ruimte van deze regio te ontdekken. In deze gids hebben we 21 wandelingen beschreven, verspreid over de provincie. De routes variëren in lengte van 6,7 tot 18,6 km. Het zijn vaak delen van langeafstandspaden, waar we rondwandelingen van hebben gemaakt. Ze zijn door ons gelopen, beoordeeld, beschreven, in beeld en in kaart gebracht. Met deze gids in de hand kunt u op pad om de mooiste plekken van Västernorrland te ontdekken. Loop, kijk, beleef en geniet!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.