Wandelen op Corfu

spiraal: € 16.95

ISBN: 978-90-78194-33-0, geïllustreerd, 104 blz., January 2018
Formaat: 18.0 (h) x 16.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

De beste wandelgids voor het Griekse eiland Corfu

Gids met 21 rondwandelingen op het Griekse eiland Corfu (Korfoe).

Het groenste stukje Griekenland, zo wordt Corfu wel genoemd. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat het ook het meest noordelijke eiland is. Italië lijkt hier dichterbij dan het Griekse vasteland en dat zie je op de meest uiteenlopende manieren terug; in het landschap, met overal olijfbomen. Maar ook in de bouwkunst en in het eten dat hier wordt geserveerd.

De eerste indruk die je krijgt als je voor het eerst Corfu bezoekt, is misschien wel het beste te omschrijven als die van een vermoeide oude dame, met een weelderige, groene jurk. Het eiland was één van de eerste bestemmingen die vanaf 1960 in trek raakten toen het massatoerisme op gang kwam. Nog steeds wordt Corfu jaarlijks bezocht door meer dan één miljoen toeristen. Het eiland zucht en steunt onder de drukte die dat met zich meebrengt. Maar ook onder de welvaart en het bouwgeweld die voortvloeien uit deze inkomstenbron.

Desondanks blijft Corfu een dame, voornaam in haar grandeur en schoonheid, een tikje aristocratisch en een gewilde plaats voor de rich & famous. Keizerin Sissi en Kaiser Wilhelm waren in dat licht bezien de voorhoede van de jetset die nog steeds het eiland aandoet.

En dan is er nog steeds dat heel andere Corfu, dat nog de sporen in zich draagt van vroeger tijd. Wie de moeite neemt om het eiland te voet te ontdekken, komt op plaatsen waar de moderne tijd nauwelijks vat lijkt te hebben gekregen op het landelijke leven. Nog steeds zijn er dorpjes waar nauwelijks toeristen komen, waar vrouwen in het zwart gehuld in de olijfboomgaarden aan het werk zijn en waar ezels takkenbossen de heuvels opsjouwen.

Het is juist die tegenstelling tussen oud en nieuw die Corfu zo de moeite waard maakt. De overgang tussen wat toen was en wat straks de toekomst zal zijn, maakt het meer dan gemiddeld de moeite waard om het eiland in al zijn facetten te leren kennen.
De twintig wandelingen in deze gids bieden een dwarsdoorsnede van al het mooie dat Corfu te bieden heeft: van de klassieke oudheid tot verlaten dorpen in het binnenland, van schaduwrijke olijfboomgaarden tot idyllische, afgelegen kloostertjes. Corfu heeft het aan het begin van de 21ste eeuw nog steeds allemaal. Wie wandelt, ziet meer.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.