De godin en de adelaar

Ineke Kempen

De godin en de adelaar

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-856-6, 426 blz., May 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 545 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: spiritueel, autobiografisch, hoogsensitiviteit, depressie, moeder-dochterrelatie, dementie, verlies, verbinding, White Eagle, Verenigde Staten, Iona

beschrijving

Een bijzonder boek van een sterke vrouw, die haar angsten en kwetsbaarheden onder ogen ziet in een lange reis vol kracht en moed.

In dit autobiografische verhaal in dagboekvorm vertelt Ineke Kempen over een zeer belangrijke periode in haar leven, waarin zij inzichten opdoet die bepalend zijn voor haar huidige bestaan. Ze vertelt over haar spirituele ontwikkeling, de uitdagingen die zij ondervindt in het leven vanwege haar hoogsensitiviteit en haar chronische depressies. Het uitwerken van een complexe moeder-dochterrelatie en de dementie van haar moeder komen eveneens uitgebreid aan bod.
Als ze problemen krijgt met haar gezondheid en haar baan verliest, leidt dat tot veel onzekerheid. In dit boek beschrijft ze eveneens haar relatie met een zwaar gehandicapte man, die eindigt met zijn dood in 2014. Elf maanden later sterft ook haar moeder. Ze mag beiden begeleiden bij hun overgang en ze vertelt over de eenzaamheid en het verdriet daarna.
Een grote plaats is weggelegd voor White Eagle. White Eagle roept een verlangen in Ineke op om een hernieuwde verbinding aan te gaan met de wereld van de geest en ze bezoekt een aantal diensten van de White Eagle Lodge in Vijlen. Ze voelt dat ze een aantal mensen al eens eerder heeft ontmoet, lang geleden en dat het nu weer de bedoeling is om samen te werken. In dit boek nemen haar reizen naar de Verenigde Staten en een pelgrimstocht naar het Schotse eiland Iona eveneens een belangrijke plaats in. Het geheel wordt afgewisseld met filosofische gedachtegangen en dromen.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.