Een open plek

essays

C.O. Jellema

Een open plek

gebonden: € 17.50

ISBN: 978-90-77487-83-9, 96 blz., December 2009 UITVERKOCHT!

beschrijving

Veel essayistisch werk van de in 2003 overleden dichter C.O. Jellema is te vinden in de bundel Verzamelde essays. Toch zijn enkele verspreid gepubliceerde en ongepubliceerde essays daarin niet opgenomen. Vooral de essays met een autobiografische inslag verschijnen in Een open plek. In deze bundel essays koppelt Jellema op een erudiete wijze jeugdervaringen aan een beschouwing over kunst of poëzie. Meer dan ooit zien we de mens achter de schrijver. Een open plek biedt dan ook een waardevolle aanvulling op de reeds verzamelde essays.
Samensteller Gerben Wynia mocht bovendien putten uit het fotoalbum van Jellema. Enkele unieke foto's staan in deze uitgave en bieden een intiem portret van de schrijver.

C.O. Jellema was een vooraanstaand dichter en essayist. Wars van modieuze stromingen heeft hij altijd zijn eigen vorm, toon en inhoud gekozen. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Herman Gorter-prijs en de Hendrik de Vries-prijs.

Gerben Wynia is de literair erfgenaam van C.O. Jellema. Hij bezorgde het Verzameld werk van de auteur. Hij was medesamensteller van de essaybundel van en over Jellema: In de tweede werkelijkheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.