Kafka's vriend

M. Gavran

Kafka's vriend

paperback/ gebrocheerd: € 13.00

ISBN: 978-94-92160-03-4, 174 blz., December 2015
Formaat: 16.0 (h) x 12.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

e-Boek (ePub): € 7.50

ISBN: 978-94-92160-02-7, March 2016

Uitgever: Uitgeverij KLIN

oorspronkelijke titel: Kafkin prijatelj

editie: Tweede druk

vertaald door: Dr. S. Kregar

boekontwerper: D. Popović

trefwoorden: berlijn caféarco felice jana kucerova julie milena praag tel aviv wenen kurt wolff max brod tatra

beschrijving

Franz Kafka en Max Brod deelden meer dan wij tot dusverre dachten te weten. Hun levens waren intiem en veelvuldig met elkaar vervlochten en hun liefdespaden kruisten elkaar openlijk én in het geheim tot ver na Kafka's dood. Max werd in gewetensnood gebracht door de laatste wens van zijn boezemvriend, maar ook door het aandringen van gezamenlijke vrienden en kennissen om de waarheid over de grote schrijver openbaar te maken. Wie laat hij de geschiedenis ingaan, Kafka de ongemakkelijke breekbare mens, of Kafka de grote schrijver?

Een prachtig geromantiseerde geschiedenis over liefde, vriendschap en loyaliteit. Een vriendschap die de tand des tijds tot op het laatst doorstond.

Met deze roman won de bekende Kroatische schrijver en dramaturg Miro Gavran de Prijs voor de beste literaire werk in 2011 van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen. Gavran (1961) is zeer productieve, populaire, veel vertaalde en over de hele wereld uitgevoerde auteur van toneelstukken, korte verhalen, romans en jeugdliteratuur. Hij heeft verscheidene Europese prijzen op zijn naam, eveneens als een eigen theaterfestival, Gavranfest in Slowakije en Polen, waar uitsluitend zijn stukken worden gespeeld.

Kafka's vriend is zijn eerste naar het Nederlands vertaalde roman, uitgebracht door bibliotheek KLIN, Kroatische Literatuur In Nederland.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat“Een must voor de liefhebbers van Kafka. Kafka’s vriend is geen luchtige roman,... lees de hele tekstrecensie citaat“Gavran heeft fictie en fantasie vermengd in een onderhoudende vertelling over... lees de hele tekstrecensie citaat“Ik heb het boek met veel plezier en interesse uitgelezen. Een aanrader.” lees de hele tekstOver Miro GavranMet Kafka's vriend won de bekende Kroatische schrijver en dramaturg Miro Gavran... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.