The Wonderful World of VenhoevenCS Architects

T. Venhoeven

The Wonderful World of VenhoevenCS Architects

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5973-073-1, geïllustreerd, 296 blz., July 2009, Engels
Formaat: 23.6 (h) x 17.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 689 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

vertaald door: G. van den Hooff; G. Hall; R. de Klerk

beschrijving

Het werk van VenhoevenCS kenmerkt zich door schuine naar voren- of achter hellende wanden, een optelling van verschillende volumes en het gebruik van staal en aluminum. Architect Ton Venhoeven (1954) verwijst voor zijn vormentaal vaak naar de ruimteschepen uit Star Wars, veelkoppig monsters of het dierenrijk met dieren als salamanders of slangen. Terugkerende thema's in dit werk zijn het mengen van verschillende functies en het maken van duurzame autarkische gebouwen, wijken of steden. Voor het eerst presenteert het bureau zich in de vorm van een boek: "The Wonderful World of VenhoevenCS Architects."

Ton Venhoeven (1953) studeerde als architect cum laude af aan de TU Delft. In 1995 is hij als zelfstandig architect gaan weken en in 1998 richtte hij zijn eigen bureau op. Mei 2005 werd Venhoeven benoemd tot hoogleraar Architectural History and Theory aan de TU Eindhoven. Venhoeven werd augustus 2008 benoemd tot Rijksadviseur voor de Infrastructuur. Als ontwerper is Venhoeven geïnteresseerd in diverse schaalgebieden van het bouwen: van netwerken tot microcosmos.

Verreweg het grootste deel van het boek bestaat uit de presentatie van de projecten van Venhoeven CS. Onder de koppen networkmachines, micro networks and events, bodies, skins, herds and images en microcosms worden de ontwerpen gepresenteerd. Dit werk is veelzijdig: zo zijn er drie woningbouwprojecten in de buitenwijken van Amsterdam, een kleurig opblaasbaar speelelement Blasio (1998), het groene Sportplaza Mercator te Amsterdam (2006), de Voedsel- en Waren Autoriteit in Zwijndrecht (2003) en het route ontwerp voor de A4 (2006), de snelweg van Amsterdam naar Antwerpen en de Jan Schaeferbrug (1997 - 2001).

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe publicatie bestaat uit een theoretisch deel met drie teksten van Bernard... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.