Overstag en toch op koers

de Koninklijke Marine en haar personeel 1945-2015

W.J.E. van Rijn

Overstag en toch op koers

paperback/ gebrocheerd: € 39.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5194-528-7, geïllustreerd, 608 blz., October 2015
Formaat: 23.8 (h) x 17.2 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 1279 gram.

beschrijving

De militairen van de Koninklijke Marine tussen 1945 en 2005 kregen in deze periode te maken met enorme veranderingen in militaire dreiging, in techniek en in de maatschappij.

De auteur onderzoekt de effecten hiervan op het personeel. Hij komt tot de conclusie dat de Koninklijke Marine op personeelsgebied kon (en kan) worden beschouwd als een groot schip, met vergelijkbare mogelijkheden en beperkingen. Een schip dat, als de wind veranderde, overstag moest gaan om koers te houden, soms anticiperend op veranderingen in het vijandbeeld, op technologische innovaties en op maatschappelijke veranderingen, soms pas reagerend op wat onvermijdelijk bleek. De marineleiding probeerde al sturend als een goed werkgever concurrerend te blijven op de arbeidsmarkt.

"Overstag en toch op koers" geeft geïnteresseerden in het veiligheidsbeleid en de militaire geschiedenis, in het bijzonder die van de Koninklijke Marine, inzicht in de ontwikkeling van het personeelsbeleid. Voor (voormalig) marinepersoneel biedt het herkenning en tevens een blik achter de schermen. In een prettige schrijfstijl, gelardeerd met vele voorbeelden, vertelt de auteur waar meer ruim een kwart miljoen marinemensen mee te maken kregen.

W.J.E. van Rijn, viceadmiraal buiten dienst en historicus, is als geen ander bekend met de operationele taken en het personeelsbeleid in de Koninklijke Marine.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.