Wandelen op Menorca

Marco BartenPaul van Bodengraven

Wandelen op Menorca

spiraal: € 14.95

ISBN: 978-90-78194-17-0, geïllustreerd, September 2013
Formaat: 18.0 (h) x 16.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 202 gram.

Beste wandelgids voor het Spaanse eiland Menorca

Gids met 15 dagwandelingen op het Spaanse eiland Menorca.
Menorca is als vakantie- en wandelbestemming één van de grootste verrassingen van het Middellandse zeegebied. Vergeleken met andere zonbestemmingen is het eiland rustig en relatief onbedorven. Het massatoerisme heeft maar heel beperkt voet aan de grond gekregen, waardoor het, zeker buiten het hoogseizoen, een heerlijk wandelparadijs is.

Door haar status als beschermd gebied is er veel aandacht voor natuurbeheer en behoud van traditionele landbouwmethoden. Wandelen op Menorca is alsof je terugwandelt in de tijd, toen drukte, stress en de 24-uurs economie nog onbekende begrippen waren. De combinatie van rustige, natuurlijke, zonovergoten stranden en goed begaanbare paden en wegen maken het eiland tot de ideale bestemming om een weekje zon zoeken te combineren met een aantal aantrekkelijke (halve)dag wandelingen.

Doordat het eiland relatief vlak is, hoef je niet een ervaren klimmer te zijn om de routes uit dit boekje te kunnen lopen. Het enige waarover je hoeft te beschikken is een redelijke conditie en goede wandelschoenen. Voor de meer doorgewinterde loper bieden de langere routes meer dan genoeg uitdaging. Zo is er voor iedereen iets te vinden op Menorca.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.