Kracht om te leven

Het levensverhaal van een hersenonderzoeker

Kemal Yalcin

Kracht om te leven

ingenaaid: € 16.00

ISBN: 978-90-77319-05-5, 192 blz.,

Uitgever: 3C Uitgeverij

trefwoorden: Het levensverhaal van een hersenonderzoeker, roman

Kracht om te leven, roman

Onur was net vier jaar geworden. Hij klom op zijn nieuwe fietsje dat hij die avond had gekregen. Toen hij de volgende morgen wakker werd, was hij totaal verlamd. Alleen zijn ogen konden nog glimlachen. Het kostte hem zelfs moeite om een druppel water door te slikken. Zijn stem was niet meer dan een raspend geluid.
De medische behandelingen begonnen in Turkije en werden in Duitsland voortgezet. Na tien jaar therapie kon Onur in een rolstoel zitten en zichzelf redden. Hij volgde onderwijs in Turkije en rondde zijn studie in Duitsland af. Hij trouwde en kreeg twee zoons.
Nu is prof. dr. Onur Güntürkün verbonden aan de faculteit biopsychologie van de Ruhr-universiteit te Bochum. Al 25 jaar lang bestudeert hij de hersenen, hun structuur, hun werking en het waarom van de verdeling in een rechter- en linker deel. Hij deed ontdekkingen en is één van belangrijkste wetenschappers van de wereld. Voor zijn wetenschappelijk werk is hij vijfmaal onderscheiden.
Zijn wil om verder te leven en de wetenschap te dienen zijn een voorbeeld voor iedereen.
Als je dit boek hebt gelezen, zul je nog veel meer van het leven en van jezelf houden. Je zult vol verwachting naar de wereld kijken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.