Markante reizigers

Dertien biografieën van markante pioniers in de vorm van reisverhalen

Lex Veldhoen

Markante reizigers

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 978-90-6100-696-1, geïllustreerd, 132 blz., April 2016 UITVERKOCHT!

Dertien biografieën van markante pioniers

Markante historische avonturiers gevolgd op een chronologische tijdreis, beginnend in de 18e eeuw en doorlopend tot het einde van de twintigste eeuw.
Verhalen over eigenzinnige mensen, negen mannen en vijf vrouwen die geen genoegen namen met hun eigen dorp, stad of land, maar op allerlei manieren eropuit trokken om de destijds nog onbekende wereld te verkennen. Het is een gevarieerde mengeling geworden qua continenten die bereisd werden; Noord- en Zuidpool, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Australië.
Dertien biografieën van markante pioniers in de vorm van reisverhalen. Ze gingen op pad met de nodige moed en op allerlei manieren (per luchtballon, te paard, in kano, per palanquin) ontberingen tegemoet in onbekende continenten: verkleed als man, tijdens zomervakanties met een karavaan, schedels metend, mensen verzorgend, als spion, kapitein, handelaar of geestelijke, als dandy met exotische dieren in het gevolg, stiekem zaden stelend of onderweg de natuur schilderend.
Onder hen drie Nederlanders, Belgen en ontdekkingsreizigers uit landen als Oostenrijk, Engeland, Ierland en Frankrijk. Deze veelal door nieuwsgierigheid gedreven ‘ondernemers’, ontdekten nieuwe landstreken, dieren, planten, mysterieuze voorwerpen, volken, maar ook leefwijzen, religies en onbekende rituelen. Ze verrijkten de westerse wereld zo met kennis van nieuwe verschijnselen uit de toenmalige ‘terra incognita’.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lex Veldhoen (1951) is freelance journalist/fotograaf. Hij heeft gewerkt voor... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.