Verhalen uit de Meierij

Josien Stehouwer

Verhalen uit de Meierij

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 978-90-78019-05-3, 144 blz., December 2006 UITVERKOCHT!

trefwoorden: Meierij, regionale cultuur, cultureel erfgoed, verhalen, Brabant

beschrijving

Vroeger kwam Onze-Lieve-Heer vaak in de Meierij. Hij wandelde daar in gezelschap van de apostel Petrus en verrichtte er goede werken. Ook treffen we Hem aan in ’s-Hertogenbosch en luisteren naar verhalen over Zijn huis, de kathedraal van Sint Jan. In gebeurtenissen rondom de kathedraal vinden we Hem terug en lezen we meer over de geschiedenis van de stad en de mensen die er woonden. Daarover gaat Verhalen uit de Meierij.
Daarnaast zijn er verhalen over de alledaagse dingen uit de samenleving. Over de wonderdokter Sequa die op de Bossche kermis tovermiddeltjes tegen allerlei ziektes verkocht. Over bewoners van de streek die elkaar te slim af dachten te zijn, over mensen die op de proef werden gesteld, maar ten slotte toch naar het rechte pad terugkeerden.
De Meierij is een bijzondere streek. Er vinden geheimzinnige gebeurtenissen plaats en het spookt er. Maar vooral gaat het in Verhalen uit de Meierij over mensen in hun dagelijks bestaan. Over de dingen van vroeger en over de dingen van nu.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.