Heerlen Wielerstad

Wiel Verheesen

Heerlen Wielerstad

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 978-90-78407-04-1, 154 blz., April 2005 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

Over de wielerhistorie van een stad

Ter gelegenheid van de Europese Kampioenschappen tijdrijden voor Beloften die in 2006 in Heerlen zijn gehouden heeft sportjournalist Wiel Verheesen de rijke wielerhistorie van Heerlen opgetekend. In een reeks verhalen komen niet alleen de wedstrijden en organisaties van recente datum aan de orde. Er wordt ook teruggegaan naar de eerste decennia na de oorlog en naar de periode die aan de Tweede Wereldoorlog voorafging.

Wiel Verheesen schrijft over het Nederlands kampioenschap in 1929 met Joep Franssen, over mensen als Piet Gommans, Jan Hugens en Eddy Merkx, over de Ronde van Nederland in1948, het kunstwielrijden op Heerlerheide, over de KKK-ronde en de Omloop van de Mijnstreek en uiteraard de Profronde: show en amusement, ook over de veldrit in Hellegat en de Amstel Gold Race. Kortom, een boek dat tekst en uitleg geeft over alle evenementen en persoonlijkheden die in Heerlen met wielrennen te maken hadden.

De journalistieke loopbaan van Wiel Verheesen (1939, Herten/Roermond) was zeer gevarieerd, maar vooral de sport speelde daarin een grote rol. Voetbal, ruitersport, handbal, maar vooral wielrennen volgde hij van nabij.

Van zijn hand verschenen intussen bij uitgeverij TIC in Maastricht ook twee boeken: Limburg Wielerland en Trainers waar Limburgs trots op is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.