Kiezen in de oorlog

Marte Jongbloed

Kiezen in de oorlog

ingenaaid: € 14.00

ISBN: 978-90-77822-94-4, geïllustreerd, 203 blz., May 2015
Formaat: 20.0 (h) x 14.0 (b) x 15.0 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

serienaam/reeks: Troef-reeks

illustrator: Roelof van der Schans

trefwoorden: oorlog, Tweede Wereldoorlog, aanslag, Hitler, Hongerwinter, tulpenbollen, gele ster, joods, Duitsers, goed en fout, Jeugdstorm, wraak, ...

Wat is nu 'goed' en 'fout' is in een oorlog!

Wat gebeurde er nu eigenlijk in de Tweede Wereldoorlog?
‘Kiezen in de oorlog’ is een spannend verhaal dat de hele oorlogsperiode van begin 1940 tot na de bevrijding beslaat. Hoe was het om jong te zijn tijdens de bezetting? Wat betekende het om lid te zijn van de Jeugdstorm of in een NSB-gezin op te groeien? Hoe gevaarlijk was het om in het verzet te gaan? Waarom vielen er nog zoveel doden in die laatste oorlogswinter?
Dit boek geeft antwoord op veel van deze vragen en kan daarom ook een waardevolle aanvulling zijn op de geschiedenislessen op school (bovenbouw BO en onderbouw VO).

Op de website www.kiezenindeoorlog.nl kun je bij elk hoofdstuk unieke foto’s en filmpjes bekijken. Tevens bevat de website interactief lesmateriaal: bij elk geschiedenisonderdeel worden er vragen gesteld over de betreffende periode. Ook staan er vragen op over het boek. En kan je quizzen spelen.
Deze website is ontwikkeld door FLO-Academy met ondersteuning vanuit het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD).

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Inhoud10 mei 1940, ergens in het westen van Nederland
- Het begin, Bommen, Koningin,... 
lees de hele tekstRecensie NBD/BiblionIn mei 1940 breekt in Nederland een oorlog uit. De Duitsers vallen het land... lees de hele tekstReviewErg goed en helder boek voor (taalzwakke) jongeren (zeker ook interessant voor... lees de hele tekstDe auteurMarte Jongbloed volgde de pabo en de toneelacademie. Ze schrijft jeugdboeken... lees de hele tekstOorlogMei 1940 wordt Nederland bezet door de Duitsers. Ineens is het oorlog.
Gijs... 
lees de hele tekstInteractieve websitewww.kiezenindeoorlog.nl lees de hele tekstFragment‘Er staat iets in Het Parool,’ zegt Teun.
Gijs weet dat Het Parool een verboden... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.