De rib van Adam

Antonio Manzini

De rib van Adam

paperback/ gebrocheerd: € -1.00

ISBN: 978-90-76270-83-8, 300 blz., March 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Serena Libri

vertaald door: Rianne Aarts

illustrator: Rene Abbühl

beschrijving

Commissaris Rocco Schiavone - vicequestore Schiavone - ziet er geen been in om gestolen goederen te verkopen, als dat niet opvalt. Hij moet ook wel want hij draagt uitsluitend Clarks, en die kunnen niet tegen de sneeuw in Aosta.

Als iemand hem niet aanstaat slaat hij er al gauw op los. Of hij laat een dader die hem wel bevalt gewoon lopen. Hij heeft een hekel aan sneeuw en heeft een moeizame verhouding met vrouwen. Maar hij heeft ook goede kanten.

Het is maart en het sneeuwt toch. Een 35-jarige huisvrouw heeft zich verhangen. Of is ze opgehangen? De keuken is overhoop gehaald en een doos met juwelen is verdwenen. De werkster vindt mevrouw Baudo hangend aan een kroonluchter. Moord?

Schiavone wordt erop gezet. En ondanks problemen met opgeschoten jongeren en lamlendige agenten en ondanks de sneeuw lost hij de zaak op.

Antonio Manzini (Roma, 1964) was aanvankelijk bekend als acteur en scenarist. Op televisie heeft hij vaak de rol van speurder gespeeld. In 2005 verschijnt zijn eerste roman, Sangue marcio. Daarna heeft hij met Niccolò Ammaniti drie verhalen geschreven.

Zijn eerste thriller met Commissaris Schiavone is Zwarte piste (Serena Libri, 2013), nu gevolgd door De rib van Adam (La costola di Adamo, 2014).

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.