Het plakband pensioen

een praktische handleiding om 15 jaar eerder te stoppen met werken

Gerhard Hormann

Het plakband pensioen

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 978-90-8975-451-6, 240 blz., February 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het plakbandpensioen is geen ingewikkeld of saai boek over pensioenen, maar een persoonlijk verslag vol nieuwe inzichten en slimme oplossingen.

In de bestsellers Hypotheekvrij en Het nieuwe Nietsdoen wist Gerhard Hormann actuele maatschappelijke onderwerpen op een verfrissende manier te beschrijven.

In Het plakbandpensioen vertelt Gerhard Hormann hoe hij na een ontslagronde een pensioengat van meer dan 16 jaar weet te overbruggen. Zijn verhaal laat zich lezen als een Plan B voor iedereen die het liefst vandaag al zijn dromen zou willen verwezenlijken. Want niemand heeft zin om te wachten met genieten tot zijn oude dag is aangebroken.Dit boek laat zien dat je nooit te jong bent om met pensioen te gaan en nooit te oud om noodmaatregelen te nemen. Zo spaarde de auteur in korte tijd een bedrag bij elkaar waar hij de komende vijf jaar van kan leven zonder ook maar één dag te hoeven werken. In zekere zin geeft hij zichzelf zo een soort basisinkomen, terwijl de discussie over dat onderwerp nog in volle gang is.Op luchtige wijze toont de auteur aan dat je helemaal niet rijk hoeft te zijn om te gaan rentenieren en geen miljoen op de bank nodig hebt om al op je 54ste je laatste werkdag in te roosteren.

Gerhard Hormann (1961) is politicoloog en journalist/schrijver. Hij publiceert regelmatig op de opiniepagina van de Volkskrant en in FAB magazine. Volg hem op Twitter @gerhardhormann.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het plakbandpensioen

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
Honderdduizenden mensen hebben een pensioenbreuk, een groot maatschappelijk probleem!

Een handleiding vol tips en adviezen om ...

Meer boekennieuws op Facebook.