Veldgids vertrouwen

Alles onder controle?

Frans de JongAngela Riddering

Veldgids vertrouwen

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5972-743-4, 176 blz., March 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: team, aansturen, managen

controleer iedereen of organiseer met vertrouwen

Met welke stijl bestuur je een team of een organisatie? Lenin zei: vertrouwen is goed, maar controle is beter. Frans de Jong en Angela Riddering hebben die tegenstelling tussen vertrouwen en controle ontmaskerd: die blijkt vals te zijn. Aan deze ontmaskering hebben zij veel plezier beleefd, maar wat heb jij daar aan?

Er zijn meer smaken dan vertrouwen óf controle. Vertrouwen én controle is ook een optie. Of: geen enkel vertrouwen, geen enkele controle - onder sommige omstandigheden is dat een uitstekende besturingsstrategie. Van alle mogelijkheden worden de karakteristieken uitgewerkt. De auteurs omarmen vertrouwen, maar er wordt ook een pleidooi gehouden voor gezond wantrouwen. Er is waardering voor controle (dat is niet uniek), maar ook een beschrijving van de zeven doodzonden van controle (en dat is toch echt bijzonder).

De auteurs onderzoeken in welke omstandigheden de ene strategie verstandig is, en in welke de andere. Dat levert een instrument op voor een kritische analyse van jouw situatie. Daarmee wordt dit boek een veldgids die je kan helpen bij het bepalen van de meest passende manier om een team of een organisatie aan te sturen.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.