Beleggingscommissies

beleggingsbeleid, besluitvorming en de rol van beleggingscommissies bij pensioenfondsen

Alfred Slager

Beleggingscommissies

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5972-792-2, 256 blz., November 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 550 gram.

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: pensioen, pensioenfonds, beleggingen

Hoe wordt er belegd met uw pensioengeld?

Pensioenfondsbestuurders in Nederland beleggen ruim 1.000 miljard euro voor de pensioenopbouw. Een immens bedrag en een evenzo grote verantwoordelijkheid, die pensioenbestuurders niet licht nemen. Pensioenfondsen zetten hiervoor steeds vaker beleggingscommissies op, die over de belangrijke beleggingsbeslissingen gaan, of breiden deze commissies uit. Willen we iets weten over hoe een pensioenfonds belegt, dan moeten we dus meer weten over de werking van de commissie. Wie hebben er zitting in de commissie, wat doen ze, hoe nemen ze besluiten en wat kunnen fondsen van elkaar leren?

'Beleggingscommissies' geeft een nieuw, systematisch overzicht van de bestaande kennis over beleggingscommissies. Welke vormen komen bij welk type pensioenfonds voor, wat weten we over de activiteiten van beleggingscommissies, welke rollen zijn binnen een commissie zelf te onderscheiden en hoe vertaalt zich dat naar mogelijkheden en valkuilen voor een effectief besluitvormingsproces? 'Beleggingscommissies' is daarmee bestemd voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de beleggingsbeslissingen van pensioenfondsen. Voor pensioenbestuurders, beleggingscommissieleden, de beleidsvoorbereidende staf, de externe adviseurs maar ook geïnteresseerde deelnemers is 'Beleggingscommissies' een waardevolle informatiebron.

Alfred Slager is hoogleraar Pension Fund Management aan TiasNimbas Business School en directeur Applied Research aan Tilburg University. Hij doet onderzoek en publiceert over pensioenfondsen en beleggingen.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.