Herstellende landbouw

agro-ecologie voor boeren, burgers en buitenlui

Mark Shepard

Herstellende landbouw

paperback/ gebrocheerd: € 26.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6224-533-8, geïllustreerd, 320 blz., March 2014 UITVERKOCHT!

vertaald door: Maranke Spoor; Lucas Brouns

trefwoorden: agro-ecologie, permacultuur, boerenbedrijf, gemengd bedrijf, veehouderij, transitie, polycultuur, voeding, economie

beschrijving

Voedsel kun je verbouwen op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als hulpbronnen minder beschikbaar worden. Daar gaat herstellende landbouw over. Agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen. Dat impliceert een nadruk op meerjarige gewassen en een bloeiende polycultuur.

Mark Shepard laat zien hoe hij zijn boerderij heeft opgebouwd met een gezonde bedrijfsstructuur, ook (of juist) voor de lange termijn.

Shepard heeft vele jaren ervaring met deze wijze van boeren en er een bloeiend agrarisch bedrijf mee opgebouwd. Dit boek biedt een handleiding om in verschillende situaties productief te kunnen zijn en laat zien hoe zowel de gewasopbrengst, de inkomsten als ook de biodiversiteit profiteren van deze agro-ecologische insteek.

agro-ecologie, permacultuur, boerenbedrijf, gemengd bedrijf, veehouderij, transitie, polycultuur, voeding, economie.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.