Atlas van de zangkunst

Ank Reinders

Atlas van de zangkunst

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6301-227-0, 324 blz., January 2012
Formaat: 18.0 (h) x 11.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: zang, xingen, stem, koren, tenor, sopraan

Een handboek voor zangers

De tragiek van de zanger is, dat hij instrument is en tegelijkertijd bespeler van dat enige instrument dat hij bezit, hij heeft geen keuze. Het bereik van de stem is een gegeven: het wordt bepaald door de uiterste hoogte en de uiterste laagte. Welk deel van die stem voor de zanger het meest bruikbaar is, zal tijdens de scholing van die stem pas blijken.

In de "Atlas van de zangkunst" wordt uitgebreid ingegaan op de theorie, de praktijk en de geschiedenis van het zingen. Het eerste gedeelte behandelt de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam (de ademspieren, de stemweg en het gehoororgaan) en de elementaire beginselen van de geluidsleer. In het tweede gedeelte komen allerlei zaken en begrippen uit de zangpraktijk aan de orde, zoals ademsteun, houding, interpretatie, stembreuk, stembereik, enz.; dit gedeelte wordt afgesloten met praktische zangoefeningen en aanwijzingen voor het lesgeven. Het derde gedeelte behandelt de ontwikkeling van de vocale stijlen en de zangmethodiek. Het vierde en laatste gedeelte bevat specialistische bijdragen door andere auteurs.

Dit zanghandboek is bedoeld voor zangers, zangdocenten en -studenten. Bij deze vijfde druk ontvangt u een link naar een download van een oefencd met zangoefeningen.

Ank Reinders heeft meer dan 25 jaar geconcerteerd en gedoceerd in Europa en Noord-Amerika. Zij was medeoprichtster en tien jaar lang vice-voorzitster van de Nederlandse Vereniging van Zangleraren en draagt het erelidmaatschap van deze organisatie zowel als van de EVTA, van de Nederlandse Stemstichting en van Austrian Voice. Van haar hand verschenen artikelen in het Duitse vaktijdschrift Vox Humana en in het Amerikaanse Journal of Singing.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.