Onverzettelijk

Arie Jongkind

Onverzettelijk

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92228-78-9, 258 blz., March 2016
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 585 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

bewerkt door: Lijda Jongkind-van Opijnen

trefwoorden: Streekroman

beschrijving

Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van tweeëntwintig titels.
Veel van zijn trouwe fans zullen heel erg blij zijn met deze nieuwe titel en het zal niemand verwonderen als er niet telkens nieuwe lezers tot zijn volgelingen zullen gaan behoren. Opnieuw een aantal uren plezierig verdwalen in de tijden van weleer waarin de echte romantiek nog gewoon was.

‘Onverzettelijk’ is een meeslepende familieroman, waarin het wel een wee van de hoofdpersoon, Tijs van Dijk, en zijn gezin op een indringende wijze wordt afgeschilderd.
Tijs is een moeilijke man, niet alleen voor zijn omgeving, maar vooral voor zichzelf. Een man die alles alleen denkt aan te kunnen. Een vechter en een doorzetter die geen onrecht verdraagt.
Aanvankelijk gaat het gezin gebukt onder armoede en ellende, maar Tijs beklimt met veel doorzettingsvermogen de maatschappelijke ladder en er breken in financieel opzicht betere tijden aan. Wat blijft, zijn de zorgen om hun kinderen. Ze hebben een geestelijk gehandicapte zoon en een dochter, wier eerste liefde haar ouders veel slapeloze nachten bezorgt…..
Dan slaat het noodlot toe. Als gevolg van wilde stakingen raakt Tijs zonder werk en dreigt de onverzettelijke kerel van vroeger een geestelijk wrak te worden. Maar met de komst van een nieuwe vriend van zijn dochter komt er ook een eind aan deze donkere tijd.
Tijs begint een nieuw leven. Te midden van zijn boomgaard en de natuur, komt hij tot rust, hoewel hij ook hier nog veel moeilijkheden te overwinnen heeft.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.