Over seks en relaties

een ethische discussie

Mieke Fransen

Over seks en relaties

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 978-90-8666-169-5, 100 blz., January 2011
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 142 gram.

Uitgever: Boekenplan

Relaties en intimiteit

`Over seks en relaties' is een open discussie met studenten over ethisch handelen in intieme relaties. Mensen zullen nooit allemaal hetzelfde denken en de schrijfster is zich hiervan bewust, maar geen discussie is voor haar geen optie. Jonge mensen houden van debatteren, maar hebben soms niet genoeg kennis van zaken. Ook ouders en opvoeders hebben vaak niet genoeg argumenten om hun diepgevoelde principes door te geven. `Over seks en relaties' wil in dit gemis voorzien.

`Wanneer mag volgens jullie seks? Hoeveel dagen per maand is een vrouw vruchtbaar? Hoe kun je aan iemands lichaamstaal zien of hij sekservaring heeft? Wat vinden jullie van promiscue gedrag? Wat zijn verkeerde redenen om een relatie aan te gaan? Wanneer gaat een vrouw weg bij haar man? Waarom is seks tijdens een relatie zo belangrijk?'

Deze en andere persoonlijke vragen stelt de schrijfster aan haar studenten en zij geeft zelf eerlijk en openhartig antwoord. Het levert boeiende gesprekken op, waarbij de argumenten voor ethisch gedrag en de christelijke moraal vanzelf aan de orde komen. Nu echtscheiding en relatieproblemen zoveel voorkomen is het belangrijk dat er ook vanuit een ethische hoek voorlichting gegeven wordt. Het geluk van jonge mensen staat op het spel.

Prikkelend, nuttig, provocerend, verrassend.

De anekdotes en persoonlijke verhalen zullen u veel leesplezier geven. Ethiek kan leuk zijn, dat bewijst dit boek.

Seks en relaties blijven belangrijke thema's voor jongeren, maar een open gesprek daarover met ouders en docenten blijft moeilijk. De schrijfster, pedagoge en docente aan een christelijke agrarische opleiding, wil daar iets aan doen. Ze maakt deze thema's bespreekbaar in haar lessen en doet daarvan verslag in dit boek. Ze volgt daarvoor de methode die Arjen Visser, journalist van het dagblad Trouw, gebruikt: hij interviewt mensen aan de hand van de tien geboden. De docente wil open zijn en alle opvattingen een kans geven. Dat lukt haar wel goed. Ze wil ook niet moraliseren. Dat is minder gelukt, want haar christelijke opvattingen leggen wel een groot gewicht in de schaal bij de discussies. Toch kunnen de weergegeven gesprekken best gebruikt worden als discussiestof voor jongeren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.