Het nieuwe Turkije

Europa’s naaste buur in perspectief

Gürkan ÇelikThijl Sunier

Het nieuwe Turkije

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6301-019-1, 272 blz., November 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eburon

redactie: Gürkan Çelik; Thijl Sunier

trefwoorden: Erdogan, Ottomaanse Rijk, Koerden

Met voorwoord van Ben Bot

Turkije is vrijwel dagelijks in het nieuws. Bomaanslagen in Ankara en Istanboel. Vluchtelingen die in gammele bootjes van de Turkse kust naar Europa proberen over te steken. Journalisten in de gevangenis. Er vinden ingrijpende veranderingen plaats in de Turkse samenleving die grote invloed op de relatie met de Europese Unie.

In de complexe en gepolariseerde Turkse samenleving hangt alles met alles samen, op een manier die op het eerste gezicht niet eenvoudig te doorgronden is. Deze bundel analyseert Turkije vanuit een veelvoud van perspectieven, waarbij de verhoudingen tot Europa steeds centraal staan. Politiek en economie, religie en samenleving, kunst en cultuur worden kritisch en helder belicht. De verschillende auteurs geven ieder vanuit hun eigen invalshoek inzicht in de verwarrende en soms tegenstrijdige ontwikkelingen in het nieuwe Turkije.

"Een keur van deskundigen belicht vele facetten van Turkije, de Nederlands-Turkse betrekkingen en het belang van Turkije voor Europa. Niet alleen politiek en economie, maar ook sociologie en cultuur komen ruimschoots aan bod. De bundel is onontbeerlijk voor eenieder die deze onderwerpen ter harte gaan."

Jan-Paul Dirkse, oud-ambassadeur van Nederland in Turkije.

"In nauwgezette beschrijvingen en met kritische noten wordt een dieper inzicht verschaft in Turkse ontwikkelingen."

Hans Vrind, voorzitter Turkije Tafel van de Sociëteit De Witte.

Met bijdragen van:

Bernard (Ben) Bot, Alexander de Groot, Thomas von der Dunk, Jan Jaap de Ruiter, Joost Lagendijk, Lars Anderson, Lily Sprangers, Paul Dekker, Marc Guillet, Froukje Santing, Ugur Ümit Üngör, Hans Theunissen, Sytske Sötemann, Maria Hermanussen, Thijl Sunier, Gürkan Çelik, Ahmet Can, Annemieke Mack.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.