Onthullingen van een terrorist

Historisch rapport over de jacht in Sint-Pancras door de Sicherheitsdienst/Gestapo op communistische terroristen op 25 april 1945

Charles Destrée

Onthullingen van een terrorist

paperback/ gebrocheerd: € 32.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8548-405-9, 165 blz., April 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: GigaBoek

trefwoorden: sint-pancras, oorlog, nsb, verzet, overval

beschrijving

ONTHULLINGEN VAN EEN TERRORIST

Charles Destrée, geboren 13 mei 1926 als eerste zoon van het doktersgezin Destrée-Landwehr in het doktershuis in Sint-Pancras, bij Alkmaar had het geluk zich vanaf al zijn 5e jaar bewust te zijn van de namen en betekenissen zoals kapitalisme en communisme, en Roosevelt, Hitler, Dostojevski en Menno ter Braak.

Sinds zijn 14e en tot zijn 19e jaar ervoer hij de Nazi-Duits/Oostenrijkse bezetting. Vanaf 5 december 1943 raakte Destrée via diens vader in het daadwerkelijk verzet. Eind juli 1945 werd hij, als alle andere verzetsstrijders, zonder de minste nazorg in een hoek getrapt. Dat herhaalde zich in augustus 1948, toen hij als oorlogsvrijwilliger tegen Japan, met alle andere soldaten van het IVe Bataljon Stoottroepen na 2 jaar en 4 maanden vanuit Indonesië in Nederland terugkeerde.

Tijdens zijn 25-jarig historisch onderzoek naar wat de aanleiding zou hebben kunnen zijn van die poging tot arrestatie van zijn vader en hemzelf op 25 april 1945, moest hij tot zijn de stuipen op het lijf jagende, gruwelijke ontdekking komen dat niet alleen die Nazi-Duits/Oostenrijkse bezetter - maar ook koningin Wilhelmina en haar familiale omgeving - ja zelfs het Geallieerd Opperbevel, de familie Destrée beschouwde als ‘communistische terroristen’. Sindsdien - en tot zelfs nog op vandaag - wordt iedereen die niet ‘politiek correct’ is, nog steeds beschouwd als te liquideren ‘communistisch terrorist’.

Voor wie dit boek heeft gelezen, zal het voortaan duidelijk zijn hoe de Oranjefascistische vork aan de kapitalistische steel zit. Waarmee eindelijk is voldaan aan de absolute noodzaak om in plaats van het privé-belang te dienen - nu eindelijk het Algemeen Belang wordt gediend.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.