Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 978-94-90042-09-7, 136 blz., October 2015
Formaat: 20.2 (h) x 13.6 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 180 gram.

Uitgever: Zirimiri Press

vertaald door: Willem Ouwerkerk

beschrijving

Mathea Martinsen heeft nooit veel met andere mensen te maken gehad. Maar één ding heeft ze wel begrepen: ze zijn niet als zij. Nu, als oude vrouw, wordt ze getroffen door een groot verdriet en bevangen door de vrees te zullen sterven zonder dat iemand van haar bestaan geweten heeft.

Mathea breit oorwarmers, loopt het bejaardencentrum voorbij alsof het een motorclub of een dansschool was - of iets anders waar ze geen enkele belangstelling voor heeft - en vraagt zich af wat ze zal antwoorden als iemand haar vraagt hoe laat het is.

Kjersti Annesdatter Skomsvold weet in deze debuutroman met een verbluffend stilistisch meesterschap ernst en humor te vermengen.Skomsvold ontving voor haar roman de Tarjei Vesaas Debutantenprijs 2009. In datzelfde jaar werd het boek genomineerd voor de Noorse Boekhandelaarsprijs en de Romanprijs van de Luisteraars van de Noorse culturele radiozender P2. Het belandde tevens op de shortlist van de International

IMPAC Dublin Literary Award 2013.

In 2014 ging een toneelversie van de roman in première in het Nationaltheater te Oslo. 'Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben' is vertaald in 27 talen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'Skomsvold sluit hiermee aan bij een Scandinavische, licht-absurdistische traditie... lees de hele tekstrecensie citaat'Een zeldzaam mooie liefdesgeschiedenis.' lees de hele tekstrecensie citaat'Mathea's opgewekt-trieste monoloog zit vol echo's van Becket [...] Skomsvolds... lees de hele tekstrecensie citaat'Het is volkomen verdiend dat haar debuut "Hoe harder ik loop, hoe kleiner... lees de hele tekstrecensie citaat'Origineel en ontroerend. Skomsvold schrijft met absurd inlevingsvermogen over... lees de hele tekstrecensie citaat'Dit is niets minder dan literair proza van een aangrijpend niveau.' lees de hele tekstover de schrijver(s)Kjersti Annesdatter Skomsvold (Oslo, 1979) studeerde wiskunde, informatica,... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.