Zin in je Leven

Positief Ouder Worden

André M. van Leijenhorst

Zin in je Leven

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8954-837-5, 153 blz., March 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 240 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: levensthema’s, senioren, vergrijzing, langer leven, zorg, kwaliteit van leven, psychologie, psychotherapie

Hoe kun je je als senior verder ontwikkelen?

We worden in dit deel van de wereld beduidend ouder dan een tijdje geleden en dat wordt meestal als positief beleefd. Wat vroeger 'le troisième age' heette - die term roept ergens omfloerste bezinning op - heet nu nog weleens 'the golden years'. Of, iets oubolliger, de glans van grijs. Maar er zijn ook 'de kosten van de vergrijzing', ouder worden als een maatschappelijk probleem, kwetsbare ouderen als een nieuwe doelgroep voor zorg aanbieders. Potentieel langer leven vraagt om nieuwe inspirerende bakens en richtinggevers.
Dit boek gaat over Positief Ouder Worden. Als mensen ouder worden, moeten ze vaak meer doen en harder werken om dezelfde of een betere kwaliteit van leven te realiseren. En die inspanning heeft een andere focus dan wanneer mensen jong zijn. Dit boek gaat over levensthema's in de senioren levensloop en is expliciet geschreven vanuit de vraag 'hoe kun je je als senior verder ontwikkelen?'
Een pragmatisch en onderbouwd boek. Gebaseerd op gesprekken met deskundigen, inzichten uit de vakliteratuur en op de eigen en professionele ervaringen van de auteur, psycholoog en gespecialiseerd in goed ouder worden.
Verder vindt de lezer in dit boek reflecties, mijmeringen over optimisme, plannen maken, communiceren, omgaan met tegenslag en over bezieling. Zin in je leven: genoegen en betekenis. Een mooie combinatie.

www.zininjeleven.com

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.