Zwarte wol

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-396-5, 300 blz., March 2016
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 425 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: zwart geld, Russische maffia, Affligem, spanning, Aalst

Zwarte wol | het speelt om macht, geld en liefde

Louis, een gepensioneerde breigoedfabrikant, heeft 15 miljoen zwart geld 'gespaard'. Dit spaargeld staat op een Luxemburgse bank waar het bankgeheim binnen korte tijd zal verdwijnen. Louis heeft altijd een hekel aan belasting betalen gehad en een hoog fraudelibido hielp hem daarbij. Het probleem van Louis is om, samen met zijn enige zoon Victor, dit zwart geld nuttig te besteden, zonder dat de belastingdienst daar lucht van krijgt.

Mona, de verpleegster in de serviceflat van Louis, heeft geregeld contact met de Poolse portier Marek van de discotheek The Stones. Deze Marek heeft bij zijn Italiaanse baas Marco Leone een gokschuld die hij binnen enkele dagen moet aflossen. Deze gokschuld liep hij op in de discotheek die doordeweeks een illegaal gokhuis is. Ten einde raad gaat hij naar Aleksandr de plaatselijke Russische maffiabaas. Deze helpt hem misschien iets te makkelijk en Marek komt er snel achter dat hier iets tegenover moet staan. Zo laat hij zich meesleuren in de criminele activiteiten van Aleksandr zoals drugssmokkel, vrouwenhandel en 'illegaal museumbezoek'.

Aleksandr is ook de uitbater van enkele speelhallen en casino's. Als hij van Marek hoort dat bij de discotheek geregeld illegaal gegokt wordt vraagt dit om maatregelen.

In Zwarte wol speelt alles om macht, geld en liefde. Net als in zijn eerdere spannende romans De Bankier en Vals Glazuur houdt Henri Van Nieuwenborgh ook hier de lezer op zinderende wijze in zijn greep.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Henri Van Nieuwenborgh, AffligemHenri Van Nieuwenborgh, geboren in Aalst in 1951 en sinds 1978 woonachtig in... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.