James Bond, van Dr. No tot Spectre

Raymond Rombout

James Bond, van Dr. No tot Spectre

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-007-5, geïllustreerd, 264 blz., October 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

redactie: Saskie Martens

beschrijving

In het dikke boek Bond, van Dr. No tot Spectre worden alle 25 iconische Bondfilms besproken, met foto's, plots, acteurs, anekdotes, weetjes, enz. En met veel kleurenillustraties. Nostalgie, maar ook nog altijd brand new, want Bond is voor alle generaties!

Na een eerste hoofdstuk over de wereldwijde fascinatie voor de films en hun formule komen alle 25 films chronologisch aan bod. Gedetailleerd worden de totstandkoming, de acteurs (de helden en de schurken), de decors, de muziek, de wapens en snufjes en natuurlijk... de onvermijdelijke Bondgirls besproken. Per film is een aparte paragraaf waarin tekortkomingen en missers toegevoegd. Daarmee is het boek zeker geen kritiekloze bewieroking van het fenomeen Bond.

Dr. No was ruim vijftig jaar geleden de eerste in de lange reeks. Meer dan een halve eeuw unieke en wereldberoemde films die iedereen kent: de hoofdacteurs (Sean Connery, Roger Moore, Daniel Craig, ...), de Bond-girls (Urslula Andress, Britt Ekland, Hale Berry, ...), de spionage-attributen, de beroemde quotes ('My Name is Bond', 'Shaken not stirred', ...).

Het boek Bond, van Dr. No tot Spectre is een aanrader voor ALLE James Bondfans!

Auteur Raymond Rombout is de absolute James Bondexpert van de Lage Landen. Eerder schreef hij De Grote James Bond Encyclopedie (2005). Deze uitgave werd zeer goed ontvangen, is geheel uitverkocht en inmiddels een collector item. In Bond, van Dr. No tot Spectre heeft Rombout veel nieuwe informatie verwerkt.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.