Haagse penoze

achter de schermen van een gesloten onderwereld

Hendrik Jan Korterink

Haagse penoze

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-047-1, 304 blz., November 2015
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 476 gram.

Uitgever: Just Publishers

redactie: Gerard Ridder

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Haagse Penoze vertelt het levensverhaal van Hagenees Nico van Empel die opgroeide tussen de penoze. Met zijn BV Whosa (We Hebben Overal Schijt Aan) verleende hij hand- en spandiensten aan oplichters en moordenaars. Nico legde contact met zijn jeugdvriend, de tot levenslang veroordeelde Haagse nachtportier Koos H., die vertelt over de drie kindermoorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere.

Dit boek gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over 'hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties'.

Haagse penoze gaat ook over 'de vrije jongens' in de rosse buurt (Fens en Bartels), in de gokwereld (Scheffer en Bestebreurtje), in de drugshandel (Schneider, Eijk en Pronk), in het vastgoed (Victor 't Hooft) en over de beruchte familie Denie, bekend van gijzeling en bankroof.

'Achter de schermen van een gesloten onderwereld. De Haagse penoze is keihard. True crime tot op het bot'

Hendrik Jan Korterink (1955) is freelance journalist voor onder meer Panorama en Nieuwe Revu. Hij schreef verschillende true crime bestsellers. Zijn boek met de verklaringen van Fred Ros (De Ros-tapes) mocht, vanwege de brisante inhoud, 6 maanden niet verschijnen. Korterink heeft een drukbezochte website: www.misdaadjournalist.nl

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De Haagse Penoze

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo ‘groot’ en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote ...

Meer boekennieuws op Facebook.