De schaduw van de liervogel

Andrés Ibáñez

gebonden: € 15.00

ISBN: 978-90-74622-56-1, 504 blz., October 2006
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) cm.

beschrijving

Adenar is een jonge prins, afkomstig van de planeet Glabris, die op een onfortuinlijke dag zijn ziel verliest. Met behulp van tovenaars en fee ën construeert hij een ruimtecapsule, waarmee hij naar de planeet Demonia reist. Aldaar blijkt zijn levensverhaal tot in de details bekend te zijn in de vorm van een populaire reeks kinderboeken. Wie is Adenar? Een dromerige gek? Een geniale charlatan? Op zoek naar zijn ziel en zijn identiteit wordt Adenar het boegbeeld van subversieve politieke stromingen, goeroe van geheime genootschappen en uiteindelijk gezagvoerder van het Paleis Turpestis, een ruimte-ark van Noach, gefinancierd door zijn vriend, de kindermiljonair Victor Braunsfeld, waarmee ze samen met een select gezelschap geestverwanten de planeet Ardis hopen te bereiken.

De schaduw van de liervogel is een fascinerende, toverachtige ontdekkingsreis in het rijk der herinnering, lichtvoetig verteld en tegelijk diepzinnig, een wijze roman over het wezen van de macht en de mens.
Filosofie, fantasie en poëzie worden op meesterlijke wijze verweven in deze sprookjesachtige vertelling van de Spaanse schrijver Andrés Ibáñez (Madrid, 1961).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.