De vier sleutels

Terug in de samenleving

Cornelie van Well

De vier sleutels

ingenaaid: € 14.90

ISBN: 978-90-5898-089-2, 122 blz., November 2005
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 206 gram.

Uitgever: BoekenRoute

trefwoorden: exodus samenleving wonen werken relaties zingeving

Beschrijving

Het is voor een ex-gedetineerde niet eenvoudig om succesvol terug te keren in de maatschappij. Zonder intensieve hulp van de omgeving lukt dat haast zelden. De stichting Exodus begeleidt met vele vrijwilligers gemotiveerde gedetineerden, vanaf de laatste periode van hun detentie, tot en met de terugkeer in de samenleving.

De titel van het boek is gebaseerd op de vier "sleutels" die Exodus hanteert bij haar werkwijze: wonen, werken, relaties en zingeving.

Dit boek biedt door middel van interviews met alle betrokkenen - gedetineerden, vrijwilligers, omwonenden van Exodus huizen - inzicht in de vaak moeizame, en helaas niet altijd succesvolle gang naar een goede toekomst.

Meer teksten en voorbeelden:

De weg terug - Friesch Dagblad januari 2006De weg terug na een celstraf

Leeuwarden – Na jaren gevangenschap is het... 
lees de hele tekstNa de straf - Noordhollands Dagblad, december 2005Na de straf
Veel bajesklanten die vrij komen, vervallen weer in de criminaliteit.... 
lees de hele tekstWaarom ik dit boek schreef...In januari 2004 kwamen twee Nederlanders vrij die vast zaten in een gevangenis... lees de hele tekstTerug in de samenlevingStichting Exodus is 25 jaar geleden ontstaan op initiatief van het justitiepastoraat,... lees de hele tekstVoorwoord van mevr. Brouwer, burgemeester UtrechtZo'n driehonderd jaar geleden stond de bevaarbaarheid van de Rijn sterk onder... lees de hele tekstInleiding door dhr. Rien TimmerIn 2006 is het 25 jaar geleden dat in Den Haag het eerste initiatief tot een... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.