Uw organisatie op koers

geloofwaardige regels en discipline

Hans Bool

Uw organisatie op koers

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-77983-10-2, geïllustreerd, 284 blz., June 2006
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 429 gram.

Uitgever: Uitgeverij Quist

trefwoorden: management, organisatiekunde

beschrijving

Hans Bool biedt een methode voor managers en managementconsultants om out of the box te denken en opereren. Hierin is het beleggingsproces een bruikbare metafoor voor het handelen van managers en consultants omdat het een concreet proces betreft.

Complexe bedrijfsprocessen, zoals verandermanagement, cultuurverandering, het implementeren van een enterprise service architectuur of het implementeren van een ERP-pakket vereisen meer dan een standaardmethodiek. De consultant moet creatief zijn in zijn aanpak, maar moet bovendien altijd pragmatisch zijn in zijn doen en laten. Die creativiteit mag echter niet leiden tot willekeur.

De relatie met het beleggingsproces biedt meer houvast voor de consultant dan op het eerste gezicht waarneembaar is. De basis ligt in het beheersen van emoties en het rationeel handelen. Een professionele managementconsultant hoort niet anders te doen.

Het evenwicht tussen rationeel handelen en het beheersen van emoties zorgt voor geloofwaardigheid. Als een adviseur door een bestuurder wordt binnengehaald om orde op zaken te stellen is zijn impact groter als hij kiest voor geloofwaardigheid in plaats van leunen op de directe invloed van de bestuurder. Alleen als de adviseur die geloofwaardigheid kan uitstralen is het mogelijk aan werkelijke veranderingen te werken en resultaten te boeken.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatMet deze visie krijgt de manager en de managementconsultant een extra stuk... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.