de spijker op de kop

Astrologie als managementinstrument

Ria Borst

de spijker op de kop

ingenaaid: € 17.50

ISBN: 978-90-77408-24-7, geïllustreerd, 96 blz., April 2006 UITVERKOCHT!

Uitgever: A3 Boeken

illustrator: Pol Wijnberg

beschrijving

Astrologie als managementinstrument zal in eerste instantie vooral de lachers en sceptici prikkelen. Want wat is er alternatiever, vager, vermakelijker en minder serieus dan astrologie?! De werkelijkheid is anders. Astrologie is namelijk een empirische wetenschap die al vele eeuwen een studie maakt van de relatie tussen gebeurtenissen aan de hemel en gebeurtenissen op aarde. Met deze kennis kunnen astrologen voor zowel organisaties als personen snel en duidelijk aangeven wat er speelt en over welke middelen c.q. mogelijkheden zij beschikken. Zonder enige voorkennis van organisatie of persoon slaan zij de spijker op de kop. Zij geven zicht op de vaak onbewuste en daarmee moeilijk te beheersen zaken die in belangrijke mate het reilen en zeilen bepalen. Dit maakt astrologie een managementinstrument bij uitstek, dat in combinatie met de reguliere managementinstrumenten een totaalbeeld geeft.
Dit boek begint met een korte uitleg over de astrologie en een eerste, al zeer verhelderende typering voor personen, groepen en organisaties. Daarna zet Ria Borst op een rij hoe astrologie kan worden ingezet bij vraagstukken op het gebied van management, personeel en organisatie, en marketing. Voor de voorbeelden put zij voornamelijk uit haar eigen praktijk, waarin ze astrologie onder meer inzet bij strategisch advies, loopbaanadvies en de bevordering van samenwerking in teams. Op de haar gebruikelijke aansprekende wijze maakt ze een vertaalslag naar de praktijk en zo wordt duidelijk dat organisaties en mensen op vele fronten hun voordeel kunnen doen met het inzicht dat de astrologie hen verschaft.

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgave
• Deel I: wat is astrologie
Astrologie
- Wat is een horoscoop
- Symbolen
- Symbolische... 
lees de hele tekstNBD/BiblionThema's als management, organisatie, fusie, functioneringsgesprekken, conflicthantering... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.