Het Yoga-avontuur voor jongeren

Een werkboek over yoga voor jongeren

Helen Purperhart

Het Yoga-avontuur voor jongeren

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-76771-70-0, geïllustreerd, 100 blz., May 2005 UITVERKOCHT!

trefwoorden: yoga jongeren

beschrijving

‘Het yoga-avontuur voor jongeren’ is een werkboek dat door iedereen die met jongeren tussen de 10 en 20 jaar werkt kan worden gebruikt. Zowel binnen onderwijsinstellingen als in de buitenschoolse opvang kunnen docenten en begeleiders zonder veel voorbereiding met dit werkboek aan de slag.
De oefeningen zijn aangepast aan de belevingswereld van jongeren en nodigen uit om op een leuke en ontspannen manier bezig te zijn met lichaam en geest. Ze bieden hulp bij concentratieproblemen, bevorderen gevoelens van eigenwaarde en stimuleren de verbeeldingskracht. De oefeningen zijn ook goed voor het sterker en flexibeler maken van de spieren en het verbeteren van de ademhaling.
De yogahoudingen zijn onderverdeeld in statische houdingen, waarbij het vooral gaat om de concentratie waarmee de houding wordt uitgevoerd, dynamische houdingen waarbij de beweging en de ademhaling op elkaar worden afgestemd en houdingen waarbij het samenwerken in tweetallen van belang is. Daarnaast bevat het boek visualisatie-oefeningen waarbij op avontuur wordt gegaan naar de elementen aarde, water, lucht en vuur. Deze eenvoudige yoga-oefeningen helpen ook om stress te verminderen.

Het informatieve deel van dit boek is gebaseerd op de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van yoga bij jongeren.

Helen Purperhart heeft 12 jaar ervaring als (yoga)docent op een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen in Amsterdam. Daarnaast leidt zij haar eigen yogacentrum Jip & Jan in Almere. Dit is haar tweede boek. Vorig jaar verscheen ‘Het yoga-avontuur voor kinderen’ dat onlangs ook in Amerika werd uitgebracht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.