Perspectieven op goed ouderschap bij ziekte en zorg

Lucia TielenDeirdre Beneken genaamd Kolmer

Perspectieven op goed ouderschap bij ziekte en zorg

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-6301-003-0, 116 blz., September 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: ziekte, ouderschap, zorg

ben je een goede ouder voor je zieke kind?

Wat is goed ouderschap in gezinnen waarin sprake is van ziekte en zorg? In dit boek worden opvattingen van kinderen, ouders, beroepskrachten en overheden over goed ouderschap, weergegeven. De diversiteit aan opvattingen wordt gekleurd door perspectieven op ziek-zijn en verantwoordelijkheid. Er is geen eensluidende visie op goed ouderschap bij ziekte en zorg, maar wel een gedeelde wens: een normaal gezinsleven. Maar wat is normaal en wat is afwijkend?

Dit boek zet aan tot een dialoog over grondslagen van opvoeding bij ziekte en zorg. Er is aandacht voor trage vragen, waar ouders en kinderen die leven met ziekte en zorg, dagelijks mee te maken hebben.

Over het lectoraat Mantelzorg

Het lectoraat Mantelzorg verricht onderzoek, deelt kennis en innoveert onderwijs vanuit een relationeel perspectief. Het lectoraat gebruikt de metafoor 'Care Justitia', een innovatieve weegschaal met in de plaats van twee, drie schalen. De drie schalen staan symbool voor zorgvragers, mantelzorgers en beroepskrachten. Op de werkvloer ontmoeten zij elkaar en zien we hen wikken en wegen hoe de zorg te delen. Het lectoraat Mantelzorg wil bijdragen aan een rechtvaardige zorg waarin ruimte is voor betekenisvolle relaties.

Drs. Lucia Tielen is sociaal pedagoog en ondernemer in de gezondheidssector.

Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is lector Mantelzorg en opvoedingsfilosoof.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.