Stralingsverwarming

gezonde warmte met minder energie

Kris De Decker

Stralingsverwarming

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5972-953-7, geïllustreerd, 176 blz., February 2015
Formaat: 20.9 (h) x 14.9 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 268 gram.

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: warmte, verwarming, kachels, infrarood

Gids voor iedereen die wil weten hoe warmte werkt

Het klimaat in Nederland en België noodzaakt om woonhuizen, kantoren, werkplaatsen en openbare gebouwen voor een deel van het jaar te verwarmen. Verwarmen kan op vele manieren: met blazers of radiatoren, met tegelkachels of infraroodpanelen. De verschillende warmtebronnen produceren verschillende soorten warmte, en deze warmte wordt door iedereen weer anders ervaren. Verwarming heeft een grote invloed op het comfort, de gezondheid, en op de productiviteit.

Met het boek "Stralingsverwarming" houdt auteur Kris De Decker niet alleen een pleidooi voor een efficiëntere verwarmingstechniek. In eenvoudige bewoordingen geeft hij een overzicht van de huidige wetenschap van verwarming. Hij belicht objectief de voordelen en nadelen van de bestaande en nieuwe technieken. Volgens hem wordt de optimale verwarming bereikt door een mix van convectie- en stralingswarmte, een combinatie die zowel schoon en zuinig, als gemakkelijk in praktijk te brengen is. Een uitstekende gids voor iedereen die wil weten hoe warmte werkt.

Kris De Decker is wetenschapsjournalist en houdt een veel gelezen blog bij op www.lowtechmagazine.be. Hij schreef dit boek als opvolger van de succesvolle Stralingswarmtegids (1981). Deze uitgave is een initiatief van De Twaalf Ambachten, een stichting die zich inzet voor eenvoudige en betaalbare ecologische technieken.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.