Apporteren

individuele en rastypische benadering van retrievers, staande honden en spaniëls

Paul de Vos

Apporteren

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5972-341-2, 220 blz., October 2009
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 650 gram.

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: jachthond, trainen, jacht, apporteren, MAP

beschrijving

Jachthonden moeten op maat en op hun rastypische aanleg worden benaderd om meesterlijke apporteurs te worden. Er wordt op duidelijke wijze uitgelegd hoe jachthonden denken en leren en hoe u als baas hierin kunt sturen. De speciale eigenschappen van de jachthond worden besproken om duidelijk te maken dat jachthonden een speciale zorg nodig hebben en een andere opleidingsmethode.
Er is bijzondere aandacht voor de opvoeding van jachthonden. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen retrievers, staande honden en spaniëls. Bij de opvoeding en training tot apporteur wordt uitgegaan van de succesvolle zintuiglijke benadering en wederom met een duidelijke individuele en rastypische benadering.

Het is het eerste boek dat aanbevelingen doet voor een volgorde van trainingen gebaseerd op de biologische aanleg en ontwikkeling van jachthonden. Het boek richt zich op het opvoeden en opleiden van een succesvolle praktijkhond voor een weidelijke jacht. Om die reden is er veel aandacht voor het gedrag van (ziek) wild, voor bijzondere nazoeken zoals het opsporen van duikers, voor markeren op geluid en voor andere praktijksituaties die nu bij standaard apporteertrainingen te weinig of geen aandacht krijgen. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de voorbereidingen op de Nederlandse jachthondenwedstrijden en meervoudige apportproeven (MAP). Uniek zijn ook de trainingssuggesties ter voorbereiding op de populaire MAP-proeven.

Dit boek is bedoeld voor jachthondeneigenaren maar ook voor (ervaren) trainers.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.