Cogitaliteit, de kracht van het alomvattend BewustZijn

De puzzel van het leven voltooid

Ivomir Nikolov Dimchev

Cogitaliteit, de kracht van het alomvattend BewustZijn

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91310-07-2, geïllustreerd, 163 blz., December 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 268 gram.

e-Boek (ePub): € 9.95

ISBN: 978-94-91310-09-6, geïllustreerd, 163 blz., December 2015

oorspronkelijke titel: Elementary Theory of Cogitality

illustrator: Ivomir Nikolov Dimchev

woord vooraf: Pauline Laumans

introductie: Emi Stoycheva

vertaald door: Pauline Laumans

hoofdredacteur: John van Trijp

trefwoorden: cogitaliteit, kybalion, bewustzijn, denken, natuurkunde, energie, geheugen, newtonium, ether, Tesla, DNA, Higgsdeeltje, relativiteitstheorie, ...

Korte beschrijving van het boek Cogitaliteit

Volgens Ivomir bewijst de Cogitaliteitstheorie dat alles dat bestaat uit denken voortkomt. Het ontwikkelt zich op een individuele manier wanneer het in contact komt met de buitenwereld. Om deze verbinding te maken, moet je slechts de wil hebben (intentie en focus) en de beschermende mechanismen van beperkte logica sluiten.

Denken (Cogitatie) is energie waaruit we zijn gecreëerd en niets doet ons pijn omdat alles energie is en we er onderdeel van uitmaken. Feitelijk zijn er dus geen externe zaken die ons schaden. Toegang tot de energiewereld en het onttrekken van informatie daaruit is mogelijk, gemakkelijk en veilig.

We hebben allemaal in principe gelijke mogelijkheden en aanleg. De vraag is in welke richting we het willen leiden en in welk raamwerk we het willen plaatsen.

De Cogitaliteitstheorie is een richtsnoer die iedereen voorziet van een kans om deze filters (dogma’s, dagelijkse gewoontes) te verwijderen en onze eigen individuele en unieke richting te (her) ontdekken. Het leidt de mens naar geheel nieuwe fundamenten en begrip van de biologie, de werking van het genetische stelsel en het functioneren van levende systemen.

Feitelijk is het zo dat wanneer er meer energie door ons stroomt we ons beter voelen. Het wordt daardoor gemakkelijker om te werken en onze wereld te creëren. Dit is precies de doelstelling van de Cogitaliteit. Het gaat om hoe met energie om te gaan zodat we een wereld opbouwen vanuit liefde; het creëren vanuit liefde (creëren vanuit essentie) van onszelf en de wereld waarin we leven.

De wetenschap erkent steeds meer dat alle levende dingen meer zijn dan alleen atomen en moleculen, dat het universum eerder bestaat uit gedachten en informatie, alsmede een manifestatie van licht. Bijvoorbeeld de biofotonen die worden uitgestoten door het menselijk lichaam kunnen worden losgelaten door een mentale intentie. Deze voorzien in de communicatie tussen de cellen en het DNA. Ze faciliteren de uitwisseling van energie en informatie, welke verschillende keren sneller worden overgedragen dan chemische interacties.

De schrijver van het boek neemt jou mee op zijn reis langs hypothesen en samen ga je een ontdekkingstocht aan om het leven te begrijpen en alles wat leeft te leren kennen. Hij geeft inzicht in hoe alle natuurkundige stellingen wel degelijk in elkaar passen. Dit boek geeft voortschrijdend inzicht daar waar natuurkundigen onderling nog strijden. Het is een reis door werkelijkheden die je spiegelen en je verwonderen waardoor je de samenhang van het ‘leven’ en jouw rol daarin beter leert te begrijpen. Het wordt een echte “Aha Erlebnis” of “Déjà vu” zoals je niet voor mogelijk houdt.

Hierdoor kunnen we ontdekken wie we zijn, maar begrijpen we ook andere wezens. Het maakt dat we steeds beter over onze mentale en fysieke ik kunnen beschikken en gezonder worden. We ontdekken waarom iets is zoals het is.

De vraag is of wij, de grote massa, het willen zien, horen, voelen, begrijpen en weten dat het leven door ons eigen alomvattend denken (Cogitatie) tot stand komt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveInhoud
Inhoudsopgave 5
Voorwoord van de uitgever 7
Introductie van het woord... 
lees de hele tekstOver IvomirIvomir Nikolov Dimchev werd op 17 oktober 1963 in het Bulgaarse dorpje Pavlikeni... lees de hele tekstIntroductie van het woord CogitaliteitCogitaliteit is een samenstelling van het woord ’Cogito’ dat in het Latijn... lees de hele tekstvoorwoord van de uitgeverOp een dag kregen we zo maar als uitgever een mooi document in onze e-mail.... lees de hele tekstHet verleden van het toekomstige NU”Vandaag, in het hier en nu, is het tijd om aangemoedigd door de testamenten... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.