Vrijwillig naar Verwolde

Marianne Eerdmans

Vrijwillig naar Verwolde

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-94-92228-59-8, geïllustreerd, 52 blz., December 2015
Formaat: 14.8 (h) x 21.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 190 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

SCHOFFELSCHRIJVEN

Ik ben geen moestuinmevrouw. Vier hoog aan de Prinsengracht, waar ik ben geboren, groeide op het platte dak geen zaadje van een slablaadje. Groen was het Vondelpark, de rest was stenen en stad.
Nadat ik van gezin was gewisseld, was er een tuin voor de kinderen, de hond en twee schildpadden die alles opaten wat op hun pad kwam. Ook slablaadjes.
Later had ik kunnen moestuinen in mijn eigen tuin van zes bij zes meter ware het niet dat een vijver, twee fluweelbomen, vier vuurrode acers en nog wat klein grut dat geel of misschien paars had moeten worden, mijn aandacht vroeg. Albert Heijn, de Dekamarkt en de Lidl waren dichtbij voor de gezonde hap.
Nu kan ik zaadjes planten in de verwaarloosde lap grond naast mijn schrijfhut. Ga ik zaaien en oogsten en opeten in plaats van schrijven?
Maar op het veld huppelen hongerige konijntjes die, zo heb ik gisteren kunnen zien, zich door een hek niet tegen laten houden. Zij huppelen niet alleen, als het moet, springen zij ook.
Geen sla achter het hek dat nergens toe dient.
Ik ga mijn leven beteren. Ik ga ontdekken hoe sla wordt gekweekt, hoe spruiten erbij hangen, wat er allemaal kan groeien in ons natte kikkerland. Wat konijnen wel en niet lusten.
Niet in mijn eigen tuin. Daar wil ik acers en krentenboompjes, varens en vlinderstruiken. Daar wil ik dat het geel of misschien wel paars gaat bloeien zodat ik op een luie stoel kan zitten om er naar te kijken.
Ik ga als vrijwilliger moestuinen op landgoed Verwolde.
Of mijn spieren na drie keer nog mee willen, zien we dan wel weer.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.