Earth and Fire

De biografie 1969-1983

Dick HermsenFred Hermsen

Earth and Fire

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5972-128-9, geïllustreerd, 168 blz., October 2006 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: jerney kaagman, chris koerts, gerard koerts, nederpop

beschrijving

Earth & Fire was één van de meest succesvolle Nederlandse popgroepen van de jaren zeventig met nummers als "Weekend", "Memories", en "Love of Life". De band maakte in zijn turbulente bestaan veel gedaantewisselingen door, maar iedereen kende zangeres Jerney Kaagman en de tweeling Chris en Gerard Koerts. In deze biografie is te lezen hoe de band omging met onderlinge spanningen, muzikale ambities, de druk van de media en platenmaatschappijen, met alcohol en liefde, met beroemd-zijn en anonimiteit.

Het verhaal van deze unieke band vertelt over de Haagse beatscene van de jaren ‘60, de nauwe relaties met bands als The Golden Earring en de eerste hits onder de hoede van Willem van Kootens Red Bullet. Je wordt meegevoerd op de muzikale ontdekkingsreizen van een progressieve rockband, tournees langs clubhuizen in de Nederlandse provincie en grote concertzalen in Europese hoofdsteden. Het schildert het wilde anti-burgerlijke bestaan van succesvolle rockmusici, maar ook de harde realiteit van de professionele muzikant die moet weten te overleven als de inspiratie opdroogt en de hits uitblijven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de muzikale analyse van de verschillende hits, conceptelpees en de unieke composities van de band.

Auteurs Fred en Dick Hermsen, respectievelijk historicus/journalist en musicoloog/muzikant, hebben de band van jongs af aan van dichtbij meegemaakt. Zij vertellen het verhaal met warmte en behouden tegelijkertijd de noodzakelijke distantie. Vrijwel alle bandleden zijn geïnterviewd, maar ook producers en managers komen aan het woord. Met veel persoonlijke verhalen en unieke illustraties uit de fotoalbums van de bandleden is dit een biografie die een indringend beeld geeft van een belangrijke periode in de Nederlandse pophistorie.

"Een goede en doorwrochte biografie, leest lekkker. Ik ken geen ander boek over een Nederlandse band dat zich hiermee kan meten."
- Willem van Kooten (Joost den Draaijer)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.