De richting van het rood, Eva Gerlach/ Marianne Aartsen

Essay bij negen schilderijen van Marianne Aartsen

Eva Gerlach

ingenaaid: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-807977-0-3, geïllustreerd, 40 blz., September 2013
Formaat: 30.0 (h) x 23.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

boekontwerper: Geert Setola

vertaald door: John Irons

et al: Marianne Aartsen

trefwoorden: Bijna zou je, bij zo veel beeld, vergeten hoeveel open ruimte er is op het oppervlak van Aartsens schilderijen, en hoe die bij voortduring vol kleur zit, tinten, nuances, schakeringen door andere heenschemerend; vermengingen, uiteenlopingen, samenhangen. De gedachte is verf, dikte en dunte ervan, de kleuren in hun eigen werkelijkheid, hun relatie tot het licht en tot elkaar. Het is dat oppervlak, de huid van de schilderijen, waarin Aartsens Hazenprincipe het sterkst speelt. De personages, verhalen, raadsels, het hele arsenaal van de ontsnappingskunstenares, ik zou ze niet willen missen. Maar ze treden terug als ik die quasi-afwezige huid betast met mijn blik en de kracht, elegantie, vanzelfsprekendheid ervan – moment tussen toen, nu en later – in me opneem. Het dichte oog en het open oog, het ene zien en het andere. Dat naar binnen en dat naar buiten: lijn, vorm, samenhang hier, het rap vervloeiende daar constant tegenaan. Het rood: hoe het uitbreekt, zich terugtrekt. Ik kan er eindeloos naar kijken.

De richting van het rood/ Direction of the red

De dichter Eva Gerlach schreef een indringend essay over negen schilderijen van beeld kunstenaar Marianne Aartsen, tweetalige uitgave.

The Poet Eva Gerlach has chosen nine paintings from the recent work of the visual artist Marianne Aartsen and has written a penetrating essay about them under the title ‘De richting van het rood / Direction of the red’.
Engelse vertaling: John Irons DK
Vormgeving: Geert Setola NL
In English and Dutch language/ tweetalige uitgave

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Ze treden uit de tijd in een sublieme gelaagdheidDe richting van het rood/Direction of the red
De dichter Eva Gerlach koos... 
lees de hele tekst

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: