De poes en het vinkje

en andere verhalen van Montalbano

Andrea Camilleri

De poes en het vinkje

paperback/ gebrocheerd: € 18.90

ISBN: 978-90-76270-88-3, geïllustreerd, 181 blz., October 2015

Uitgever: Serena Libri

vertaald door: Willy Hemelrijk

beschrijving

De poes en het vinkje biedt acht van Camilleri's mooiste verhalen.
Commissaris Montalbano lost op zijn onconventionele manier de verschillende zaken op

Montalbano heeft het soms moeilijk. Dialogen met Catarella zijn gekmakend. Livia is kwaad en heeft de deur van de slaapkamer op slot gedaan. En hij moet stapels rapporten, brieven, ambtelijke mededelingen en andere idiote stukken ondertekenen.

Anderen hebben het moeilijker. Een bejaarde prostituee wordt, geheel gekleed, gewurgd. Een man op een motorfiets berooft vrouwen op weg naar de mis van hun tas en schiet op ze. In een aardewerken kruik wordt een wanhopig briefje - Hellep! Hij vemoord mijn! - gevonden.

Montalbano gaat aan de slag.


Andrea Camilleri (Sicilie, 1925) begon zijn carrière als theaterregisseur. Hij bracht onder andere Beckett en Ionesco op het toneel. Op latere leeftijd ging hij romans en detectives schrijven.

Hij heeft een onderzoekende geest en een hekel aan Berlusconi.

Camilleri is beroemd geworden door zijn eigenzinnige commissaris Montalbano, de Siciliaanse Maigret. En hoewel nu 90 publiceert hij nog steeds nieuwe onderzoeken van zijn rusteloze commissaris.

Meer teksten en voorbeelden:

NRC HandelsbladAls een klassieke speurder lost Montalbano de zaak door helder denkwerk op. lees de hele tekstVolkskrant - 3 oktober 2015Al is de Italiaanse auteur vorige maand 90 jaar geworden, Andrea Camilleri... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.