Het mooiste komt nog

Geluksgesprekken tussen een bestuurder en een filosoof

Petra Dassen Govert Derix

Het mooiste komt nog

paperback/ gebrocheerd: € 9.90

ISBN: 978-94-91561-64-1, geïllustreerd, 96 blz., December 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

beschrijving

Het mooiste komt nog is een boek dat inspireert om over geluk te praten. Thuis, in het parlement, in de gemeenteraad en directiekamer of op de werkvloer gaat het uiteindelijk over geluk. Wat gebeurt er als je dat tot onderwerp van gesprek maakt?
In een aantal geluksgesprekken laten burgemeester Petra Dassen-Housen en filosoof/auteur Govert Derix zien met welke vragen ze zelf worstelen en met welke wensen zij een geluksgesprek verbinden. Het mooiste komt nog is daarmee een zoektocht om 'geluk' een plekje te geven op de politieke en maatschappelijke agenda. Een stimulans om het er gewoon eens met elkaar over te hebben.
‘Veel mensen vinden het vreemd dat wij in deze tijd van oorlog, terrorisme, toenemende verharding en klimaatverandering, zomaar over geluk beginnen. Maar juist daaróm praten wij over geluk. Het geluksgesprek als afkorting om bij de kern te komen. Het geluksboekje als geluksinterventie.’
Petra Dassen-Housen (Kerkrade, 1972) studeerde politicologie en Franse en Italiaanse Taal- en Literatuurwetenschap. In 2011 werd ze geïnstalleerd als burgemeester van het Limburgse Beesel en in 2014 uitgeroepen tot beste bestuurder van Nederland in de categorie gemeenten tot 30.000 inwoners.
Govert Derix (Horst, 1962) is schrijver, filosoof en ondernemer. Hij schreef eerder romans (Sterrenmoord, Gods geschenk, De sjamaan van Sevilla) en beschouwingen (Holofaust, In den beginne). Hij is columnist van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.
Diverse gelukscitaten van o.a. Annemarie Penn-te Strake, Theo Bovens, Wim van de Donk, Martin Paul, Petra Stienen en Ruut Verhoeven verrijken het boek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.