Eenenveertig brieven van de jonge kunstenaar

Renee Verberne

Eenenveertig brieven van de jonge kunstenaar

ingenaaid: € 17.50

ISBN: 978-90-79372-16-4, geïllustreerd, 120 blz., December 2015 UITVERKOCHT!

overig: Roos Oetelaar v.d.

beschrijving

Eenenveertig jonge, in Nederland afgestudeerde kunstenaars hebben een brief geschreven vanuit hun huidige positie als jonge maker.

Deze verzameling brieven is een bijzondere afspiegeling van de nieuwste generatie kunstenaars, waarin de huidige kunstenaarspraktijk van binnenuit wordt belicht.

Eenenveertig brieven van de jonge kunstenaar is een tijdsdocument, dat geldt als een pendant van het door Jos Houweling samengestelde boek 'Eenenveertig brieven aan de jonge kunstenaar' uit 2007; dit betrof een verzameling brieven met daarin ervaringen, persoonlijke verhalen en adviezen van meer ervaren kunstenaars, kunstcritici en auteurs. De stem van de jonge kunstenaar zelf bleef toen echter achterwege.

Acht jaar later, in een werkelijk andere tijd, schrijven de jongste generatie afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers hun eigen brieven aan de wereld. En aan u als lezer. Roos van den Oetelaar en Renée Verberne, zelf ook recent afgestudeerd als beeldend kunstenaars, zijn zowel initiatiefnemers als samenstellers van het nieuwe boek, dat een blik biedt in de persoonlijke motieven en gevoelswerelden van jonge kunstenaars, zoekend naar hun plek in de wereld.

Ontwerper Iris Cuppen is verantwoordelijk voor de vormgeving. Zij benadrukt in haar ontwerp het - in deze tijd toch bijzondere - idee van het lezen en schrijven van een brief, dat onder andere naar voren komt in de Japanse bindwijze van het boek. Kunsthistoricus Lotte Batelaan schreef een essay voor het boek. Uitgeverij Pels & Kemper ('s Hertogenbosch) is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze publicatie en zal het boek uitgeven in december 2015,

Meer teksten en voorbeelden:

flaptekstEenenveertig jonge, in Nederland afgestudeerde kunstenaars hebben een brief... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.