Piepende remmen en klimmende apen

Wilma Degeling

Piepende remmen en klimmende apen

gebonden: € 14.50

ISBN: 978-94-91707-05-6, geïllustreerd, 206 blz., November 2013
Formaat: 22.0 (h) x 15.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Uitgeverij Menuet

illustrator: Roelof van der Schans

trefwoorden: ziekenhuis, ziekenhuisopname, auto-ongeluk, hersenschudding, verlies, familie, familiegeheim, jaren zestig

Piepende remmen en klimmende apen

Marjan haat logeren en toch moet ze in het ziekenhuis blijven. Plat in bed, zonder ook maar het dunste kussen onder haar hoofd. Ze wil niet praten met de zusters en al helemaal niet spelen met de andere kinderen in haar zaal. Ze wil naar huis! De regels zijn ook heel streng en Marjan heeft bovendien afschuwelijke hoofdpijn. Maar het ergst is misschien nog wel dat haar moeder zo vreemd doet en alle vragen ontwijkt. Waarom is dat?

Piepende remmen en klimmende apen gaat over de warme, maar soms knellende band tussen Marjan en haar moeder. Over je alleen voelen als iedereen zwijgt. Over hoe dat verandert als je wel met elkaar praat en elkaar wat ruimte geeft. En zo stapt een stoere Marjan na een paar weken uit haar ‘bed met een hekje’. De wijde wereld in.

Het verhaal speelt zich ongeveer vijftig jaar geleden af. Achter in het boek kun je zien dat ziekenhuizen tegenwoordig meer rekening houden met kinderen. Gelukkig maar!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Erika van de Perre in 'De Boekenkast'Kinder- en jeugdauteur Wilma Degeling heeft met ‘Piepende remmen en klimmende... lees de hele tekstKirstin Rozema in 'Boekenbijlage'Kleine Marjan (ze is ongeveer een jaar of zeven) loopt iedere ochtend naar... lees de hele tekstMatty's leukste kinderboekMarjan haat logeren en toch moet ze in het ziekenhuis blijven. Plat in bed,... lees de hele tekstverdere bijzonderhedenWilma Degeling maakte bij dit boek een digibordles. Die kun je gratis downloaden... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.